Masa penyediaan: 15 minit
Masa memasak: 20 minit
Sajian untuk: 2
Bahan-bahan
2 cawan | Pilihan Steamboat 6 dalam 1 MUSHROOM |
---|---|
1 sudu besar | minyak masak |
2 ulas | bawang putih, dicincang |
1 cawan | sayuran campur beku |
1 cawan | heavy cream |
½ cawan | stok ayam |
2 cawan | nasi masak |
Garam dan lada secukup rasa | |
Parutan keju mozzarella dan cheddar (untuk topping) |
Langkah Penyediaan
- Potongkan ramuan dalam Pilihan Steamboat 6 dalam 1 MUSHROOM kepada suku.
- Panaskan minyak masak di dalam kuali yang besar. Tumiskan bawang putih hingga wangi.
- Tambahkan Pilihan Steamboat 6 dalam 1 MUSHROOM, diikuti dengan sayuran campur.
- Tuangkan masuk krim, gaul sebati dan tambahkan stok ayam. Biarkan mendidih.
- Tambahkan nasi masak, diikuti dengan garam dan lada secukup rasa. Gaul dan masak selama 2 minit atau hingga sos hampir habis diserap oleh nasi.
- Masukkan nasi di dalam tin kek tahan panas. Taburkan dengan parutan keju.
- Bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaskan kepada 220°C, atau sehingga permukaan keju perang keemasan. Sajikan dengan serta merta.
Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai produk-produk MUSHROOM dan di mana anda boleh mendapatinya, sila klik di sini.